Οδηγώντας στην Ανάκαμψη μετά τον Πόλεμο
Η περίοδος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάκαμψης. Το νησί, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τη διάρκεια του πολέμου και της γερμανικής κατοχής. Με την απελευθέρωση το 1944, οι Κερκυραίοι ξεκίνησαν την αποκατάσταση των υποδομών τους, ενώ οι συνθήκες της εποχής απαιτούσαν στήριξη από την κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομία και να επιστρέψουν στην καθημερινή ζωή.

Πολιτική Αστάθεια και Αντιπαραθέσεις
Τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο, η Ελλάδα υπήρξε θύμα πολιτικής αστάθειας, με έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις αριστερές και δεξιές δυνάμεις, και τον Εμφύλιο Πόλεμο (1946-1949). Η Κέρκυρα, όντας μέρος αυτής της ταραχώδους περιόδου, επηρεάστηκε από τις πολιτικές συγκρούσεις που συνέβαιναν σε όλη τη χώρα, αν και το νησί έμεινε μακριά από τις βασικές μάχες του εμφυλίου.
Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών (1967-1974)
Το 1967, η Ελλάδα έζησε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους στην ιστορία της, με την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας από τους Συνταγματάρχες. Η Κέρκυρα, αν και μικρότερη σε έκταση, δεν απέφυγε τις συνέπειες αυτής της δικτατορίας. Η καταστολή της ελευθερίας του λόγου, η πολιτική καταπίεση και η απαγόρευση της πολιτικής δραστηριότητας επηρέασαν και τους Κερκυραίους, όπως και όλους τους Έλληνες πολίτες. Παρά τις καταπιέσεις, όμως, υπήρξαν αντιδράσεις και αγώνες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το Μέλλον της Κέρκυρας
Το 1974, η πτώση της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα επέφερε αλλαγές στην πολιτική σκηνή και έφερε μια νέα εποχή ειρήνης και ανάπτυξης για το νησί. Η Κέρκυρα, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, άρχισε να ανακάμπτει πολιτικά και κοινωνικά, ενώ το νησί γνώρισε εκρηκτική ανάπτυξη στον τουρισμό τις επόμενες δεκαετίες.